برای مشاهده لیست وارد شوید...
مشاهده محصولات فروشگاههیچ محصولی در سبد خرید نیست.
دینامیک سیالات محاسباتی یا CFD، طراحی به کمک کامپیوتر، مهندسی به کمک کامپیوتر، ساخت به کمک کامپیوتر، کاربردهای CFD، مزایای CFD
فهرست مطالب |
معرفی محیط مجازی تهیه نمونه اولیه
فاز شبیهسازی و تحلیل (Simulation and Analysis Phase)
فاز ساخت (Manufacturing Phase)
برای نشان دادن اهمیت و جایگاه CFD در دنیای فنآوری معاصر، لازم است به مقوله مهندسی به کمک کامپیوتر (Computer-assisted Engineering) یا CAE اشاره شود. در حقیقت CAE به مجموعه ابزار شبیهسازی بین فاز طراحی اولیه و فاز ساخت اشاره میکند. امروزه در صنعت سعی میشود تمام چرخه تولید محصول با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری شبیهسازی شود. قسمتهای اصلی این چرخه طراحی به کمک کامپیوتر (Computer-assisted Design) یا CAD، مهندسی به کمک کامپیوتر (Computer-assisted Engineering) یا CAE و ساخت به کمک کامپیوتر (Computer-assisted Manufacturing) یا CAM هستند. این سه قسمت، محیط مجازی تهیه نمونه اولیه (Virtual Prototyping Environment) را میسازند که در شکل زیر جایگاه هر کدام نشان داده شده است. در این شکل منظور از CFD عبارت Computational Fluid Dynamics،منظور از CSM عبارت Computational Solid Mechanics، منظور از CAA عبارت Computational Aero-Acoustics و منظور از CEM عبارت Computational Electromagnetics است [۱].
مرحله اول در فرآیند تولید یک محصول فاز تعریف است که در آن مشخصات هندسی و سایر ویژگیهای محصول تعریف میشود. در این مرحله از نرمافزارهای CAD استفاده میشود تا تمام جزئیات هندسه تعیین شود. فایل CAD فایل ورودی مورد نیاز برای انجام تحلیل CFD و سایر تحلیلها است. چند نمونه فایل CAD برای مسائل مختلف در شکل زیر نشان داده شده است.
در این مرحله با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری، رفتار فیزیکی سیستم شبیهسازی میشود. شاخههای علمی مختلفی که در این مرحله استفاده میشوند عبارتاند از:
بعد از اینکه تحلیلها به نتایج مطلوب رسیدند و اهداف طراحی حاصل شدند، در مرحله آخر، چرخه ساخت شروع میشود. در این مرحله سعی میشود فرآیند ساخت شبیهسازی و قابلیت ساخت اشکال حاصل از مراحل قبل بررسی شود.
با افزایش سرعت و حافظه کامپیوترها، فرآیندی که در قسمت قبل معرفی شد، سرعت گرفت. بهعنوان مثال در حالی که فرآیند طراحی و ساخت یک اتومبیل جدید در دهه ۱۹۷۰ میلادی ۶ تا ۸ سال طول میکشید، مدت زمان این فرآیند در سال ۲۰۰۵ به تقریبا ۳ سال کاهش یافت. همین روند در هوافضا و سایر صنایع مشاهده شده است [۱].
بهعنوان مثالی از تاثیر CFD در روند پیشرفت صنایع مختلف میتوان به صنعت پیشرانش اشاره کرد. در طول سالیان مختلف استفاده از CFD باعث کاهش زمان طراحی موتورهای هوایی شده است. همانطور که شکل زیر نشان میدهد، استفاده از CFD در یک دوره ۳۰ ساله باعث ارتقای عملکرد موتور هواپیمای شرکت فرانسوی SNECMA شده است.
روند مشابهی در مورد کارایی CFD توسط شرکت هواپیماسازی بوئینگ نیز ذکر شده است. یکی از نقلقولهای کارمندان این شرکت این است: «استفاده مؤثر از CFD یک جزء جداییناپذیر در فرآیند طراحی موفق هواپیماهای تجاری مدرن است. کاربرد CFD در طراحی هواپیماهای تجاری باعث انقلابی در فرآیند طراحی آیرودینامیکی شده است» [۱].
یکی از دلایل تاثیرگذاری روزافزون CFD، ارتقای قدرت محاسباتی کامپیوترها بوده که در شکل زیر نشان داده شده است.
زمینههای کاربرد CFD شامل مهندسی هوافضا، مهندسی مکانیک، معماری، مهندسی شیمی، الکترونیک و کامپیوتر، تهویه مطبوع، نفت و گاز، طراحی قطار، ماشینآلات، فرآوری مواد غذایی، جریان عروق داخل بدن انسان، جریان داخل ششها و مجاری تنفسی و … میشود. همچنین صنایعی که در آنها از CFD استفاده میشود عبارتاند از:
۱. هوافضا و صنایع دفاعی
۲. اتومبیل
۳. ساختمان
۴. کالاهای مصرفی
۵. انرژی
۶. مراقبتهای بهداشتی و سلامتی
۷. الکترونیک
۸. تجهیزات و ماشینآلات صنعتی
۹. فرآوری مواد
۱۰. نفت و گاز
۱۱. ورزش
۱۲. صنایع غذایی و آشامیدنی
۱. ساخت و بررسی نمونه اولیه سیستم در فضای مجازی قبل از ساخت آن
۲. تحلیل کامل و دقیق جریان سیال با جزئیات فراوان
۳. انعطافپذیری در طراحی
۴. کاهش هزینه آزمایشهای تجربی
۵. جایگزینی برای آزمایشهای تجربی
۶. سرعت معقول در رسیدن به جواب
۷. کمک به ارتقای عملکرد سیستمهای موجود
CFD بهعنوان یک ابزار مهم در طراحی، تحلیل، بهینهسازی و ارتقای عملکرد سیستمها در صنایع زیادی کاربرد دارد. استفاده از CFD باعث کاهش چشمگیر هزینههای آزمایشهای تجربی میشود. فرآیند طراحی وسایل با استفاده از CFD بسیار کوتاه میشود که بررسی تاریخچه شرکتهای مهم در دنیا مبین این نکته است.
نظرات خود را در مورد این مقاله با ما در میان بگذارید.
[۱] |
|
با دانلود فایل PDF مقاله همیشه میتوانید به این آموزش دسترسی داشته باشید.
درباره نویسنده: دانشآموخته رشته مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی شریف، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک در دانشگاه فردوسی مشهد، آموزش و پژوهش در حوزه CFD از سال ۱۳۸۵
توسط جواد سپاهی یونسی
16
اردیبهشتتوسط جواد سپاهی یونسی
16
اردیبهشتتوسط جواد سپاهی یونسی
15
اردیبهشتتوسط جواد سپاهی یونسی
14
اردیبهشتدانلود سریع و آسان
مطالب ما را به راحتی دانلود کنید.اساتید مجرب و حرفهای
تمام مطالب به تایید اساتید کاربلد میرسد.مطالب بهروز
مطالب منطبق بر آخرین ورژن نرمافزارها است.آموزش کاملا فارسی
تمام مطالب آموزشی به فارسی است.پشتیبانی محصولات
تمام محصولات به مدت یک ماه پشتیبانی میشوند.وبسایت CFD EXPERTS با هدف آموزش، مشاوره و انجام پروژه در حوزه CFD راهاندازی شده است. ما قصد داریم به جایگاهی برسیم که بتوانیم پاسخگوی تمام نیازهای محققان و دانشجویان در حوزه CFD باشیم. این مهم نیازمند حمایت شما کاربران عزیز است. قسمتهای جذاب و متنوعی برای CFD EXPERTS در نظر گرفته شده است که به مرور رونمایی خواهند شد. انجام فعالیتهای اصیل، دقیق و با سطح کیفی بالا و همچنین پشتیبانی منظم و مسئولانه محصولات، از مهمترین اهداف CFD EXPERTS است.
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب، مقالات، خودآموزها، دورهها و محصولات برای مدیریت سایت cfdexperts.net محفوظ است و کپیبرداری پیگرد قانونی دارد.
نظرات کاربران